Selecteer een pagina

Lotte Ninaber van Eijben

Trainer / Adviseur / Schrijver

Mijn Verhaal

Cultureel Antropoloog en Pedagoog met expertise op het gebied van gender en diversiteit.

In Amsterdam woon ik samen met mijn man en mijn hond Darwin. Mijn grootste passie is verhalen schrijven en vertellen. Dit beslaat dan ook het overgrote deel van mijn tijd. De berging van ons huis heb ik omgetoverd tot kantoor met uitzicht over de tuin. Een fijne plek om weg te dromen, plannen te smeden en acties uit te rollen. Ik werk graag aan verschillende verhalen tegelijk. Het materiaal dat ik maak met idska loopt hand in hand met de rapporten die ik schrijf namens de NVAO, wel uitkijken met de poëtische zinnen die ik bedenk voor mijn boek over diversiteit in het onderwijs.

De verhalen die ik vertel op beurzen, bijeenkomsten en inspiratiemiddagen leiden terug naar het thema diversiteit. Een breed thema. Gelukkig maar, want dit daagt me uit het thema aan te laten sluiten bij de groep die voor me staat. Of zit. Mijn achtergrond als Cultureel Antropoloog maakt dat ik me bijzonder verbonden voel met diversiteit en mijn achtergrond als Pedagoog maakt dat ik het kan overbrengen. Ik vind het belangrijk dat mijn verhalen leiden tot acties. Iedereen leert of raakt geinspireerd op een andere manier en daar wil ik bij aansluiten. Leer binnenkort meer over hoe dit eruit ziet in mijn blog en video’s.

Naast mijn bestaan als zelfstandige met een missie richt ik me op teamrol-management. Het teamrol-management, ontwikkelt door Meredith Belbin, streeft naar succesvolle teams in organisaties. Het uitgangspunt: diversiteit. Door de negen rollen in samenwerking te onderscheiden is het mogelijk om de sterke en zwakke kanten van een team inzichtelijk te maken. Lees hier meer over de methode. 

Met enige regelmaat ben ik te vinden in Malawi of Indonesie. Mijn ouders hebben in de jaren ’80 een stichting opgericht die bijdraagt aan onderwijs in deze landen. Inmiddels kent de stichting drie projecten. Elk jaar krijgen via deze projecten meer dan hondert kinderen hulp op maat aangereikt. Met lokale projectleiders wordt bekeken waar de prioriteiten liggen en met samenwerkende partners uit Nederland weten we deze in te vullen. 

Schrijven, vertellen, reizen en onderzoeken. Mijn verhaal is rond. 

 

– Lotte

Neem nu contact op

Interesse in een training / lezing / advies / hulp bij rapportage?

Amsterdam

Tijd voor een kop koffie? Stuur een berichtje.

bel/sms/app

Email

mail@lotteninaber.com